Oktoberfest udklædning, enorme øl, tyrolermusik, tyske traditionelle retter, fællessang og festglade mennesker, sådan lyder opskriften på en rigtig tysk folkefest.
Den tyske oktoberfest, der har opnået stor international interesse, har også fundet sin vej til Danmark. I både Jylland, på Fyn og Sjælland fejres fænomenet hvert år med stil, hvor danskerne har taget folkefesten til sig og fejrer de tyske, kulturelle traditioner. Her får du et indblik i den populære oktoberfest, dens oprindelse og karakteristika, samt hvor du kan deltage i de festlige begivenheder rundt omkring i Danmark.

Festlige, tyske traditioner

Vi skal tilbage til det gamle Tyskland, rettere 1810, hvor kronprins Ludwig og prinsesse Therese lod sig gifte i hjertet af Bayern. Af dette udsprang den originale oktoberfest, som hvert år fejres på Theresienwiese i München og besøges af intet mindre end 6 millioner mennesker årligt. Folket samles for at nyde hinandens selskab, og der bydes både op til dans, god musik, lokale øl, diverse madboder, forlystelser og parader. Folkefesten er i dag så kendt, at den er udvandret til mange andre lande, hvor den største efterligning er at finde i Canada. Danmark har ligeledes taget festen til sig, hvor selv folket i små byer samles til fest i rigtig, tysk stil. I traditionen tro ifører danskerne sig tyske lederhosen, høje knæstrømper og kjoler med bindebånd, sløjfer og pufærmer. Den traditionelle oktoberfest udklædning.
Mangler du flotte, tyske klæder til din næste oktoberfest, kan du finde et stort udvalg her.

Dans på bænkene i København

Der er gang i fadølsanlægget og tysk Schlagermusik, når oktoberfesten rammer København. Der bydes op til hygge og stemning i særklasse, når live band og DJ, sørger for moderne tyrolermusik, fællessang og dans på bænkene. I København er de så vilde med den tyske folkefest, at den afholdes to gange i år. Oktoberfesten løber af stablen både den 21.-23. september og 28.-30. september 2017 på Femøren Amager Strand. Der er fri entré. Mad og drikke må ikke selv medbringes, men kan købes til festen.

Godt humør og store øl i Odense

Den 29.-30. september 2017 slår Odense op for dørene, når de holder oktoberfest på 11. år. I unikke og autentiske rammer afholdes årets festligheder i alpehytten på Heidis Bier Bar, hvor DJ’en byder op til dans og tyske slagsange. Festbilletten koster omkring 400 kr. og inkluderer hermed adgang, spisning og fri bar. Der loves godt humør, øl i litervis og festglade mennesker i lederhosen og livlige skørter.

Wienersnitzel og tyrolermusik i Viby

Med kun 560 billetter til Vibys oktoberfest, skal du være hurtigt ude for at sikre en billet til denne festlighed i særklasse. Viby idrætshal står klar den 27. oktober 2017 med stemningsfyldte lokaler, fantastisk flot pynt og et toporkester, der byder op til tyrolerdans og muntre toner. Der tilbydes traditionelle, tyske madretter og dråber til ganen. Nyd en wienerschnitzel og drik store øl, serveret i literglas. Denne hyggelige og festlige begivenhed koster 300 kr. for at kunne deltage, så tag tyroler tøjet på og hiv vennerne med til fest.