ARoS Trennial

I år blev Aarhus udpeget som værende kulturhovedstad, hvilket har medført flere forskellige kreative udstillinger rundt i byen. En af disse er den mærkværdige udstilling langs Strandvejen i Aarhus – The Garden – som skulle erstatte den tidligere udstilling – Sculpture by The Sea.

”The Garden” er en oplevelse, lidt ud over det sædvanelige. Kunsten kræver fortolkning, og De forskellige udstillinger har fået ry for at være noget af det mest omdiskuterede i Smilets By – måske lige efter opførsel af letbanen. Derudover er den kilometerlange udstilling også blevet et trækplaser for hyggelige stunder, hvor familier, par og kulturinteresserede kan nyde en eftermiddag. Specielt er stedet blevet et særdeles populært sted for stævnemøder, hvor den skarpe, men forvirrende kunst lægger op til gode samtaler, og som dræber den frygtede pinlige stilhed.

Det kan du se på The Garden

Specielt ved The Garden er synergien i den sammensætning, der er i hele udstillingen, som forløber i hele byen. Ideen er, at man bevæger sig gennem tiden, hvor man går fra The Past til The Present til The Future, og selvom det kræver fortolkning at forstå kunsten, er det alligevel en oplevelse, man bør give sig selv, hvis man alligevel besøger den dejlige by, Aarhus. Kunstfremstillingen har fået navnet ARoS Trennial.

The Past er at finde på det kendte museum, AROS, hvor årets udstilling tager afsæt i en kunstens fortolkning af fortiden. Her kan man blandt andet møde Vilhelm Hammershøi og Franz Rösel Von Rosenhof, som gennem deres fortolkning af fortiden har præsenteres moderne fortidsillustrationer.

The Present er at finde rundt omkring i byen. Det er altså de nye værker, som dagligt får en plads i bybilledet, og deres tilstedeværelse er dermed med til at forme rammerne for selve kulturhovedstaden. Her ses primært på naturen i et bymæssigt perspektiv.

The Future, som blev tidligere omtalt, er præsenteret på den kilometerlange strækning langs strandvejen. Her ses al form for kunst, og dette er et udtryk for kunst, der tager emnet vedrørende miljømæssige konsekvenser og forandring op. Her kan du eksempelvis se det omtalte kunstværk af Katharina Grosse, som viser røde og hvide plamager – malet gennem bybilledet. Det er et kunstværk, der har fået både kritik og ros, og det siges at være en af de mere provokerende kunstværker, og dens udtryk kan fortolkes på mange forskellige måder, der alle sætter spørgsmål ved den påvirkning vi har på naturen. Kunstværket er selvfølgelig lavet på en sådan måde, at det ikke skader naturen, og derved bliver værket ikke så paradoksalt, som det ellers kunne fremstå som værende.

Du kan se meget mere om de fantastiske kunstværker og events i Aarhus for 2017 på siden her, hvor hele årets program er stillet op.